PirineusTV: Inici

Informatius: La Seu d'Urgell i Puigcerdà AVUI /
Arxiu de noticies d'els darrers mesos
Contactar
 

 

 

 

 
© 2009 PirineusTv
       

 

PERAMOLA, ALP: 19 de Gener

-PERAMOLA RECUPERA EL CAMÍ DE LES FONTS

Peramola ha recuperat el camí de les fonts, un passeig de dos quilòmetres que recorre el pont romànic de la vila i el camí que ressegueix el torrent de Peramola, enmig del bosc.

El passeig del camí de les Fonts comença al pont de la Font de la Vila, el pont romànic que va ser destruït per la Guerra Civil. Gràcies a les fotografies i els i dibuixos de com era el pont original que tenia un veí del poble s’ha pogut reconstruir el pont.

La pedra amb què s’ha reconstruït el pont s’assembla a la romànica i s’ha agafat de l’antic poble de Bassella, cobert per les aigües del pantà de Rialb.

La història de Peramola parla que hi havia 27 fonts. Al camí se n’han pogut recuperar quatre, més la font que abasteix d’aigua al municipi.

La primera fase de la recuperació del camí, sobretot centrada en la reconstrucció del pont, ja s’ha acabat. També s’ha començat a senyalitzar els elements del camí, com les restes de la mantegueria, i la barana que ressegueix el camí.

Tall d'àudio: JOAN PALLARÈS, ALCALDE DE PERAMOLA

Al projecte de recuperació del pont també s’hi ha afegit un recorregut pel torrent de 700 metres i que continua fins completar un recorregut de dos quilòmetres.

El mes de febrer començaran els treballs de la segona fase que consistiran en acabar de deixar a punt el camí.

Tall d'àudio: JOAN PALLARÈS, ALCALDE DE PERAMOLA

Els treballs de recuperació del Camí de les Fonts es financen amb fons de l’ajuntament de Peramola, de l’Agència Catalana de l’Aigua, d’Arquitectura i Paisatge i de medi Ambient. Només la restauració del pont ha costat més de 120.000 euros.


 

 

-ALP PREGUNTARÀ SOBRE LA INDEPENDÈNCIA EL 28-F


Els veïns del municipi d’Alp també podran dir si volen la independència de Catalunya. Un grup de veïns de la població cerdana ha creat la plataforma Alp Decideix. La plataforma organitzarà, el proper 28 de febrer, una consulta sobre l’autodeterminació de la nació catalana.

La d’Alp serà la segona consulta que es farà a la Cerdanya ja que el passat 13 de desembre Bolvir es va unir a la primera onada de consultes de Catalunya.

Tall d'àudio: ISIDRE RIBERA, PORTAVEU PLATAFORMA ALP DECIDEIX

L’organització de les consultes és una iniciativa que sorgeix de la iniciativa. Alguns ajuntaments, com el d’Alp, han aprovat mocions on es dóna suport al fet que s’organitzi la consulta, però el consistori no es pot implicar en la votació.

Tall d'àudio: ISIDRE RIBERA, PORTAVEU PLATAFORMA ALP DECIDEIX

La votació serà el diumenge 28 de febrer, La plataforma informarà a la ciutadania d’on ha d’anar a votar i com fer-ho. A la consulta independentista hi podran participar els veïns d’Alp majors de 16 anys, i de qualsevol nacionalitat. El cens de veïns amb dret a vot és d’unes 1.400 persones.

La primera consulta sobiranista la va organitzar Arenys de Munt el 13 de setembre. Els municipis catalans s’hi estan adherint. El 13 de desembre hi va haver una primera onada de votacions; la segona serà el 28 de febrer, on s’ha afegit Alp; i la tercera, fixada per al 25 d’abril, hi ha confirmada la consulta a la Seu d’Urgell, promoguda per la Plataforma Alt Urgell Decideix..


www.referendumindependencia.cat

 


 

 

 

 

 

 
 


 

 

 

Mapa Web:

Inici, Pirineus Televisió / Noticies locals Alt Urgell i Cerdanya / Apren a ballar amb "Pista de Ball" / Els Savis del Pirineu / Les Riuades del Segre al 1982 / Llegendes del Pirineu: Manairons / Detalls de la Catedral de La Seu d'Urgell