PirineusTV: Inici

Informatius: La Seu d'Urgell i Puigcerdà AVUI /
Arxiu de noticies d'els darrers mesos
Contactar
 

 

 

 

 
© 2009 PirineusTv
       

 

La Seu d'Urgell i La Cerdanya : 6 d'Abril

-L’AJUNTAMENT DE LA SEU NEGOCIA UN PACTE D’AUSTERITAT

 

El grup municipal de PSC-Progrés i l’equip de govern de l’ajuntament de la Seu d’Urgell estan a punt de tancar un Pacte d’Austeritat per al període 2010-2012. L’acord suposarà un estalvi d’un milió d’euros en la despesa estructural del consistori en els propers tres anys.

Es tracta d’un pacte global mitjançant el qual l’ajuntament reestructurarà l’organització i les finances per tornar a assolir l’equilibri entre els ingressos reals i les despeses. Amb el pacte, s’adaptaran les finances municipals a la situació de crisi econòmica actual.

Tall d'àudio: ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU PSC-PROGRÉS

Tall d'àudio: JESÚS FIERRO, REGIDOR D’HISENDA

Les partides exactes d’on es retallaran les despeses encara s’han d’acabar de tancar, però els grups coincideixen en la disminució del capítol 1, que és el dels costos de personal; del capítol 2, que són els costos de funcionament de determinats serveis i del capítol 4, les transferències corrents.

Tall d'àudio:ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU PSC-PROGRÉS

Tall d'àudio: JESÚS FIERRO, REGIDOR D’HISENDA

Els altres dos grups de municipals de l’ajuntament, ICV i PP, també estan fent les seves aportacions i, probablement, se sumaran al pacte d’austeritat quan es voti en el plenari, previst per al proper dilluns.

Paral·lelament a l’acord d’austeritat, l’ajuntament també treballa amb el pressupost del 2010, que s’ha de votar en el ple de dilluns. El pressupost 2010 encara no reflecteix les mesures que s’acordaran al pacte d’austeritat, però sí s’hi adaptarà en els propers mesos. Els pressupostos del 2011 i del 2012 ja inclouran d’entrada els acords presos per aquest imminent gran pacte de contenció de la despesa de l’ajuntament urgellenc.

 

 

-I FESTIVAL DE CURTMETRATGES DE CERDANYA

Porque hay cosas que nunca se olvidan’, del director argentí Lucas Figueroa, ha guanyat els premis del jurat i del públic en el primer Certamen Internacional de Curtmetratges de Cerdanya. El festival, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, ha rebut 107 obres a concurs.

Les projeccions dels curtmetratges s’han repartit per Alp, Llívia, Bolvir, Urús i Puigcerdà durant la Setmana Santa. El passat dissabte al vespre, s’ha celebrat la cloenda al Museu Cerdà, amb el repartiment dels premis.

El jurat del festival ha constatat que els més de 100 curtmetratges a concurs es podien classificar en dues categories: una, amb filmacions de molta qualitat i prestigi, i d’altres, més deficitaris per manca de pressupost, tècnica i originalitat.

Però els curtmetratges del primer grup han estat de molta qualitat. El guanyador absolut del primer certamen cerdà és el curt més premiat de la història.

Porque hay cosas que nunca se olvidan’ explica la història d’uns nens que juguen a pilota i que acaben tenint un enfrontament amb una veïna que els punxa la pilota. El curt, amb un toc d’humor molt picant, compta amb la col·laboració dels futbolistes italians Amadeo Carboni i Fabio Cannavaro.

El curt està rodat en italià tot i és una producció espanyola. El productor del curt, Juan Ignacio Cabrera, va recollir el premi i va agrair, sobretot, el premi del públic.

Tall d'àudio: JUAN IGNACIO CABRERA, PRODUCTOR MILLOR CURT

El festival també ha comptat amb la participació de cares conegudes, com és el cas de l’actriu catalana Montse Germán. Germán s’ha endut el premi a la millor interpretació femenina pel curt ‘Carta de Francia’.

L’actriu va recollir el guardó i va afirmar estar molt emocionada ja que a la Cerdanya, concretament a Lles, va rodar la seva primera pel·lícula: ‘Ficció’, de Cesc Gay. L’actriu va animar l’organització del festival per continuar amb la bona feina feta.

Tall d'àudio: MONTSE GERMAN, MILLOR ACTRIU

El premi al millor actor va ser per a Miguel de Lira, per la seva actuació al curt Padre modelo, i el milor curt en català va ser Veí Cabró, del Taller de Cinema de Vilanova i la Geltrú.

L’organització del certamen està satisfeta dels resultats del primer festival, tot i que espera més participació del públic en les properes edicions. El projecte, per ara, es planteja almenys a cinc anys.

El director del certamen i vicepresident del GRC, Jordi Forcada, espera poder seguir organitzant activitats culturals per a la comarca.

Tall d'àudio: JORDI FORCADA, DIRECTOR DEL FESTIVAL

El jurat del festival l’han format destacades personalitats del cinema, com l’actor i director José Corbacho; el director Roger Gual, i els crítics de cinema Francesc López i Òscar Broc.

López ha felicitat l’organització per aquest primer certamen i espera que continuï celebrant-se ja que els curtmetratges són, generalment, poc difosos.

Tall d'àudio: FRANCESC LÓPEZ, MEMBRE DEL JURAT

El trofeu que van rebre els guanyadors és una obra concebuda i dissenyada especialment per a l’ocasió per l’artesà de Puigcerdà Albert Tapias.



 

 

 

 

 

 
 


 

 

 

Mapa Web:

Inici, Pirineus Televisió / Noticies locals Alt Urgell i Cerdanya / Apren a ballar amb "Pista de Ball" / Els Savis del Pirineu / Les Riuades del Segre al 1982 / Llegendes del Pirineu: Manairons / Detalls de la Catedral de La Seu d'Urgell