Bolvir ja sap com serà la nova plaça major del poble, que es situarà en aquest terreny d'uns 1000 metres quadrats, just davant els porxos de Cal Fanxico. L'ajuntament va engegar un procés participatiu per tal que els veïns i veïnes decidissin com havia de ser el nou espai d'entre tres projectes que es van presentar. Finalment, hi han pres part 51 persones, 28 de les quals han votat pel disseny "Catifes de trobada". Les altres dues propostes han rebut 17 i 6 vots, respectivament. Des del consistori han explicat que la proposta guanyadora preveu que tota la superfície de la plaça es desplegui al mateix nivell que l'era dels porxos.

A més, a l'estiu, a la zona de jocs hi haurà una font i un brollador, on els més petits podran interactuar amb l'aigua.

La nova plaça es convertirà en el centre social i cultural de Bolvir, on hi tindran cabuda diferents activitats, com ara el cicle de jazz de l'agost.

L'equip de govern confia en poder treure a licitació les obres en les properes setmanes per tal d'iniciar-les abans de l'estiu. Els treballs s'allargaran entre 10 i 12 mesos i tindran un cost aproximat d'uns 650.000 euros, la major part finançada per la promotora que urbanitzi aquesta zona i la resta amb fons municipals.

Recordem que, gràcies a la remodelació integral dels porxos de Cal Fanxico, un projecte finançat amb fons Feder, l'equipament alberga un nou auditori, la biblioteca i l'arxiu municipal, a més de diferents espais polivalents.

Amb tot, l’equip de govern vol situar els principals equipaments i la plaça en un mateix espai, just a tocar de l'edifici consistorial.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR