Ger estrenarà plaça major en els propers dies. Aquesta es situa on abans hi havia l'antiga rectoria, un edifici en mal estat que es va enderrocar per projectar-hi l'ampliació de la plaça principal del poble i també un nou centre cultural. A pocs dies d'acabar els treballs, des del consistori creuen que amb aquesta actuació s'han guanyat nous equipaments, a la vegada que s'ha aconseguit esponjar el nucli de Ger.

El consistori va adquirir fa uns anys l’antiga rectoria al Bisbat d’Urgell, en desús des de feia més de 30 anys. La nova plaça fa uns 500 metres quadrats i, per salvar el desnivell, s'ha fet una graderia, tot amb pedra per integrar-la amb l'entorn.
Un cop finalitzin els treballs, la nova plaça podrà acollir activitats de tot tipus, a més de ser un punt de trobada per als veïns i veïnes.

L’actuació compta amb un pressupost d'uns 345.000 euros, dels quals la meitat es finançaran amb fons europeus Feder. Forma part dels set projectes culturals i turístics de Cerdanya que, sota el paraigües del Consell Comarcal, rebran ajuts d'Europa.
Pel que fa al nou centre cultural, de moment es destinarà a exposicions o algun tipus d'activitat cultural però, en un futur, l'equip de govern vol convertir-lo en un centre social per la gent gran del poble.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER