Aquest dissabte s'ha presentat el llibre “Puigcerdà desaparegut”, de d'historiadora de l'art i professora Sandra Adam i de l'estudiós local Martí Solé. Es tracta d'un recull de fotografies antigues de Puigcerdà i els pobles i nuclis que conformen el municipi, com Age, Ventajola, Vilallobent, Rigolisa i Sant Marc.

La presentació, que ha tingut lloc a l'exterior de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, ha comptat amb la participació dels autors, els quals han explicat com han anat recopilant les imatges, algunes d'elles inèdites.

El llibre, de l'editorial Efadós, mostra el nou barri del llac sorgit de l'enderroc de les muralles, la urbanització dels vessants del puig, el barri de l'Estació o els masos del terme municipal. Els autors s'han documentat amb altres publicacions que parlen de la comarca, així com amb el testimoni oral de veïns i veïnes.

Com hem dit, Puigcerdà Desaparegut forma part de la col·lecció "Catalunya desapareguda" que ja compta amb quatre altres títols dedicats a Cerdanya. El llibre ja es pot trobar als punts de venda habituals i és una de les novetats editorials de Sant Jordi.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, COAUTORA 'PUIGCERDÀ DESAPAREGUT' - MARTÍ SOLÉ, COAUTOR 'PUIGCERDÀ DESAPAREGUT'