S’estrena el reg de Peramola després d’haver esperat 18 anys per finalitzar-ne les obres. L’instal·lació portarà aigua a 550 hectàrees del municipi i de Bassella. Tot i que en un principi l’obra havia d’estar a punt al juny de l’any passat s’ha endarrerit fins aquest maig.

Alguns dels sectors ja es podien regar per l’aigua que arriba del pantà d’Oliana per una canonada, però la resta de la superfície no tenia abastiment. Aquestes obres s’haurien d’haver realitzat fa gairebé vint anys, per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, com a compensació pels efectes de la construcció del pantà de Rialb.
Fa set anys la Generalitat de Catalunya va executar la xarxa secundària del reg, però la Confederació era la responsable de la canonada principal i l’estació de bombeig.
Amb l’arribada del regadiu podria canviar l’estructura agrícola que fins ara era cereals, ordi i blat. A partir d’ara es podria cultivar pistatxos, ametllers i alfals.

Encara queda per fixar el preu de l’aigua que dependrà de la despesa d’electricitat que es derivi del bombeig de l’aigua.

Parlen al vídeo: JOAN PUIG, PRESIDENT DE LA COMUNITAT DE REGANTS PERAMOLA-BASSELLA