Ja han començat els treballs de remodelació a l'antic edifici de l'escola Jaume I de Llívia. L'actuació forma part de la segona fase d'obres de construcció del nou centre educatiu, després que al gener els alumnes estrenessin el nou edifici, situat just a tocar.

Aquests dies s'està rehabilitant l’antic edifici escolar, que encabirà dues aules d’infantil, una sala de professors, la cuina i el menjador.

La segona fase compta amb un pressupost de 480.000 euros. Des del consistori han indicat que les obres avancen a bon ritme i que tot els fa preveure que es podrà disposar de l'equipament acabat el curs 2021-2022.

Recordem que la primera fase del nou centre escolar que, com hem dit, va representar la construcció d’un nou edifici, es va estrenar el dia 8 de gener. Acull un centenar d'alumnes de Primària i de la llar d'infants. Feia anys que Llívia esperava la construcció d’una nova escola i, finalment, l’ajuntament va decidir tirar endavant el projecte.

El cost global de l’obra haurà representat una inversió de 2,6 milions d’euros, bona part de la qual l’ha assumit l’Ajuntament de Llívia ja que les subvencions rebudes, fins ara, han estat de 540.000 euros per part de la Generalitat i 90.000 euros per part de la Diputació de Girona.

Pel que fa a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, on fins ara hi havia les aules de Primària i la llar, l'ajuntament està estudiant quin equipament hi situa, tot i que ja ha avançat que difícilment mantindrà l'edifici actual, ja que es troba en força mal estat.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA