Els parcs naturals de l'Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró inicien el procés per adherir-se a la Carta Europa de Turisme Sostenible de la federació EUROPARC. Una acreditació que busca un treball conjunt entre sector de conservació públic i ens turístics privats del territori per tal de donar suport a la preservació de l’espai protegir i treballar per al desenvolupament sostenible de la zona.

Durant aquest 2021, els dos parcs naturals preveuen constituir cadascú un grup de treball i un fòrum, per definir l'àmbit d'actuació de la carta i elaborar una diagnosi del patrimoni natural, històric i cultural.

Al 2024 hi ha una segona fase, on es poden acreditar les empreses individualment; i el parc les acompanyarà en el procés i un cop tinguin el segell les promocionarà. La proposta ha tingut molt bona acollida i precisament des del parc es destaca que les mateixes empreses pressionen per anar cap a un turisme sostenible i de qualitat i no de masses.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU