Ja es coneixen els tres finalistes a Cerdà de l'Any 2020. Després de recollir les propostes dels veïns i veïnes, el jurat ha decidit que optin a aquest reconeixement els Bombers Voluntaris de Puigcerdà, el doctor Enric Subirats i Creu Roja Cerdanya. Des de l'institut d'Estudis Ceretans, que és qui impulsa el guardó, animen a tothom a votar.

El cos de bombers puigcerdanenc es va crear oficialment en 1861. Al llarg de la seva història ha treballat en nombrosos incendis, accidents de trànsit o intervencions en habitatges.

El doctor Enric Subirats treballa actualment a l'Hospital de Cerdanya i és especialista en medicina interna i en medicina esportiva. Entre les diferents tasques que realitza, destaca la seva implicació per facilitar que les persones puguin fer activitats a muntanya d'una manera segura.

Pel que fa a la Creu Roja de Cerdanya, l'entitat, formada per voluntaris, treballa per les persones amb perill d'exclusió social, a través, per exemple, de projectes d’ajuda domiciliària complementària.

Així, doncs fins el 19 d'abril es pot votar a la web de l'institut d'Estudis Ceretans. El 50% de la votació serà popular i l’altre 50% del jurat, format per 16 persones.

El diumenge 25 d'abril a la tarda es farà la cerimònia i proclamació dels guardonats a la plaça de davant l'hospital de Cerdanya. Serà un acte on també s'homenatjarà el personal sanitari que segueix treballant contra la covid-19.

A banda, de cares a la tardor, els organitzadors esperen poder celebrar la cerimònia del Cerdà de l'Any amb tots els nominats i els escolars guanyadors del concurs de cartells del certamen.

Parlen al vídeo: MARIA TERESA LICCIARDI, COORDINADORA CERDÀ DE L'ANY