Falten pocs dies per Sant Jordi, una diada que per segon any s'haurà d'adaptar a la situació sanitària actual. Les parades de llibres i roses hauran de seguir totes les mesures sanitàries i protocols recomanats pel departament de Cultura i que ha consensuat amb els gremis i associacions que conformen la Cambra del Llibre i pel gremi de floristes de Catalunya. A Puigcerdà, els paradistes s'ubicaran al passeig 10 d'abril, on s'habilitarà un únic circuit d'accés i de sortida per evitar encreuaments.

Com que l'espai és limitat, les empreses i entitats que sol·licitin muntar parada aquest dia han de ser del municipi. De moment ja s'hi han inscrit 11 parades. El termini per fer la sol·licitud acaba el 18 d'abril. Pel que fa a la signatura de llibres, s'habilitarà un espai específic en funció de la quantitat d'autors que sol·licitin fer-ho.

Malgrat tot el que comporta actualment organitzar la diada de Sant Jordi, des del consistori creuen que cal fer costat a la cultura i també als veïns i veïnes.

A banda de la fira, a la tarda tindrà lloc la presentació del llibre del Premi Literari Vila de Puigcerdà, que l'any passat no es va poder celebrar. Per això, enguany es presentaran els textos guardonats el 2019 i el 2020. En lloc de fer-lo al Museu Cerdà, però, es situarà a l'exterior de la biblioteca Comtat de Cerdanya.

Per altra banda, l'ajuntament preveu organitzar alguna activitat cultural durant la diada, com ara un espectacle de titelles, sempre que la situació sanitària ho permeti. El que segur no es podrà portar a terme són els jocs reciclats del passeig 10 d'abril ni tampoc repartir coca i xocolata.

Parlen al vídeo: ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA AJUNTAMENT PUIGCERDÀ