El ple de la Seu d’Urgell no aprova una moció per iniciar un registre municipal de solars buits o en mal estat. La proposta, presentada per Compromís, va rebre 9 vots en contra, de l’equip de govern, i 8 a favor, del grup de l’oposició i la CUP.
Compromís X La Seu defensa que el registre serviria per controlar i evitar edificis en mal estat al nucli àntic de la ciutat. El grup considera que en alguns casos faria faltar embargar els terrenys que els propietaris no en facin les obres oportunes i fer-se’n càrrec l’ajuntament.
L’equip de govern hi va votar en contra perquè creuen que no és la millor eina per actuar.

A escala tècnica, Gurrera va esmentar que aquesta iniciativa podria comportar unes obligacions econòmiques que l’ajuntament no pot assumir.
Per la seva part, la CUP creu que s’hauria d’anar un pas endavant i fer un pla d’actuació per veure de quina manera s’ha d’aplicar la llei d’habitatge i fer-ne un seguiment després de realitzar-ne la primera part del procés perquè la proposta no quedi en un no res.

Compromís va lamentar que la moció no seguís endavant i creuen que és intolerable que al Carrer Major hi hagi habitatges en mal estat que s’han de tapar amb lones.

Parlen al vídeo: JOAN GURRERA, REGIDOR D’URBANISME LA SEU D’URGELL - XÈNIA ANTONA, REGIDORA CUP