Es detecta un brot de Covid a La Seu d’Urgell entre els participants al ‘Birracrusis’. L’activitat va ser organitzada pel jovent de la ciutat i consistia en una ruta pels bars el divendres de Setmana Santa. Enguany es recuperava en un nou format per tal que els assistents no coincidissin tots junts. Tot i les mesures, actualment hi ha 12 positius i 4 contagiats per contacte directe.
Tot i que entre les normes hi havia l’ús de la mascareta i distància entre persones, el Departament de Salut de moment ha notificat 16 contagiats en total i no es descarta que hi pugui haver més casos. Segons apunta el Diari Segre, l’Ajuntament de la Seu desconeixia que l’activitat es duria a terme.
Per altra banda, augmenten el nombre de grups escolars confinats. Durant Setmana Santa es van desconfinar el total de 12 grups aïllats, ara mateix hi ha 4 classes a casa, un total de 63 alumnes i 5 mestres.
El Sant Hospital té ara com ara 7 persones ingressades per Covid-19 i a la ciutat hi ha més de 300 confinats. Ha augmentat el nombre de positius als nous tests que ara és d’11,08%, un de cada deu dona positiu.
El risc de rebrot a la comarca torna a pujar i es situa a 728 a diferència dels 400 de la setmana passada. La velocitat de reproducció del virus és de 1,12 punts.
Recordem que aquesta setmana s’iniciarà la vacunació massiva a la Seu, demà se’n fa una prova pilot i a partir del dimecres s’espera poder atendre 500 persones al dia.