Les càmeres de videovigilància de La Seu d’Urgell començaran a funcionar després que la Comissió de Control d’Aparells de Videovigilància n’hagi aprovat aquest matí la localització.

Fa un any que l’anterior equip de govern va instal·lar trenta-tres càmeres, però no es podien posar en funcionament perquè la comissió que depèn del departament d’Interior no havia comunicat el seu visti blau.
Els dispositius d’enregistrament estan distribuïts a tota la ciutat com a l’ascensor del Parc del Segre, al pavelló poliesportiu, a la plaça Joan Sansa o a l’edifici de les monges. Es troben en un total de nou equipaments municipals.
Les càmares estan les 24 hores actives i només es recorrerà a les gravacions si es detecten actes vandalics o altres usos com problemes de convivència o cerca de persones desaparegudes.

El funcionament d’aquests dispositius vol permetre mantenir llocs oberts, com és el cas del Claustre del Racionero situat al Parc del Valira, i que no se’n realitzi un mal ús dels espais. L’ajuntament de la Seu col·locarà els cartells que indiquen la localització de les càmeres de videovigilància en els pròxims dies.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU D’URGELL