El Museu municipal de Llívia ha celebrat aquest dissabte la segona edició del Cicle Iulia Libica d’història i Arqueologia. El cicle ha girat al voltant de l’exposició Memòries de Pedres, els gravats rupestres de Cerdanya i Llívia on, entre d’altres elements, s’hi poden veure 7 pissarres gravades dels segles XIII i XIV. A banda de l’exposició, la jornada ha comptat amb una visita guiada per descobrir les icones de Llívia, com el fòrum romà o el museu, un taller d’escriptura medieval per famílies i una conferència sobre “L’autoria femenina de l’art rupestre”, a càrrec de la Dra. en arqueologia i prehistòria, Victoria Medina Fernando.

L’any passat es cicle no es va poder celebrar per la pandèmia, però enguany s’ha reprès amb una edició hibrida, ja que la conferència s’ha pogut seguir presencialment o bé per streaming al canal de Youtube de l’ajuntament de Llívia.

Les activitats s’han fet amb control d’aforament i seguint les mesures preventives contra la covid19.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA