El Consell comarcal de Cerdanya ha licitat la contractació per a la redacció del projecte de clausura i segellament del dipòsit controlat de l’abocador de Cortàs, al municipi de Bellver de Cerdanya. El licitador guanyador ha estat l’enginyer Joan Gándara Tolsà i el pressupost fixat en 14.520 euros. La contractació té una durada prevista de 5 mesos, durant els quals es procedirà a la redacció del projecte, que donarà pas a l’execució de les obres.
L’abocador de Bellver de Cerdanya es va obrir el 1998 i va estar en funcionament fins a l’any 2017, quan va arribar a la fi de la seva vida útil i es va semiclausurar. A partir d’aquell moment, el Consell Comarcal va començar a traslladar els residus de la comarca al forn incinerador d’Andorra, arran d’un acord entre el Govern d’Andorra, l’Agència Catalana de Residus i el propi Consell Comarcal de la Cerdanya.
Ara, amb aquest nou projecte, es preveu iniciar el procés del tancament definitiu de l’abocador, amb la pertinent clausura i segellament del dipòsit controlat situat dins el recinte i la restauració de la zona.