El de Llívia celebra cada any el Cicle Iulia Libica d’història i Arqueologia. Després d’haver d’anular l’edició de l’any passat per la pandèmia, aquest dissabte tindrà lloc el l’edició del 2021, que gira al voltant de l’exposició Memòries de Pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia. Es tracta d’una exposició que mostra la recerca feta durant els últims 10 anys per garantir la preservació i estudi del gran conjunt de gravats rupestres que hi ha a l’aire lliure, sobretot a l’Alta Cerdanya, promoguts pel ministeri de Cultura francès. A més, també s’hi inclou el relat dels gravats rupestres
de Llívia, un conjunt de 7 pissarres gravades dels segles XIII i XIV, on hi ha gravats taulers de joc, un guerrer i una fortalesa medieval podria ser el mateix Castell llivienc.

A banda de l’exposició, el cicle també comptarà amb diverses activitats al llarg de tot el dia. Al matí es farà una visita guiada per descobrir les icones de Llívia, com el fòrum romà o el museu. Per la tarda tindrà lloc un taller d’escriptura medieval per famílies, a les 18:00 hores, i després, a les 19:30 la conferència “L’autoria femenina de l’art rupestre”, a càrrec de la Dra. en arqueologia i
prehistòria, Victoria Medina Fernando.

Totes les activitats compten amb aforament limitat i amb totes les mesures preventives contra la covid19. Les entrades es podran reservar per primera vegada a través de la web del museu.