‘Quin significat i quina funció tenien els dos quadres de reines de l’Espai Ermengol?’ és la penúltima conferència impartida per la historiadora Carmen Xam-Mar, dins del marc de la commemoració del 8M, sota el lema Pirinenques, diverses i lliures.

Tot i que la xarrada es volia realitzar de manera presencial a la sala de plens de l’Ajuntament de La Seu, per l’enfortiment de les restriccions a la ciutat no es va poder fer i s’ha hagut de seguir de manera telemàtica.
En la primera planta de l’Espai Ermengol trobem uns retrats femenins de dues reines, Isabel de Farnese i Maria Lluïsa de Parma, les protagonistes d’aquest acte per explicar la història amb perspectiva de gènere.

L’última formació tindrà lloc aquest dijous a les sis de la tarda, amb el títol ‘Coeducació amb el passat de l’Alt Urgell’ i es podrà seguir a través del canal de Youtube ‘Espai Ermengol Museu de la Ciutat’.

Parlen al vídeo: CARME XAM-MAR, DOCTORA EN HISTÒRIA MODERNA I MEMBRE DE L’IECAU