L’Ajuntament de Sort ha pres un seguit de mesures per mirar de frenar l’avenç del Covid-19 al municipi, davant l’empitjorament de la situació. Com a mesura preventiva, des d’aquest dilluns i durant 7 dies es tancaran els equipaments municipals i els parcs infantils. A més, també queden suspeses les activitats extraescolars de forma presencial i s’alerta que alguns serveis municipals es poden veure afectats.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sort ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha demanat a tothom l’estricte compliment de les quarantenes, tal com determina el departament de Salut. Aquest increment de mesures restrictives se suma a les que ja apliquen des de fa uns dies els ajuntaments de Tremp i la Seu d’Urgell pels mateixos motius.

Les darreres dades epidemiològiques indiquen que el municipi de Sort presenta un risc molt alt, de 1.028 punts i una velocitat de transmissió per sobre d’1, que és el llindar que marca si la el virus s’expandeix. Concretament, se situa en 1,38. Els últims 7 dies s’han detectat 9 positius i en aquests moments hi ha 2 grups de l’escola Àngel Serafí Casanovas confinats, amb 40 alumnes i 2 docents.