L’ajuntament de Fontanals de Cerdanya segueix fent millores a la carretera que uneix Queixans i Urtx, un vial molt utilitzat que es trobava en força mal estat. Fa un temps es va renovar l’asfalt, es va pintar la senyalització horitzontal i es van instal·lar faroles amb llums led. Ara, s’ha eixamplat la carretera per crear un vial lateral per a vianants i ciclistes.

El nou carril d’oci farà uns 800 metres de longitud i permetrà que els veïns i veïnes d’un nucli i de l’altre puguin desplaçar-se a peu o en bicicleta, sense necessitat d’utilitzar el vehicle.

Aprofitant l’actuació, també s’han instal·lat els tubs per on properament s’estendrà la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. D’aquesta manera s’arribarà també a Queixans, les Pereres, Urtx i el Vilar, els nuclis del municipi on encara no s’hi havia fet aquesta actuació prèvia.
Tot plegat tindrà un cost d’uns 40.000 euros, que finançarà l’ajuntament de Fontanals.
La zona entre Urtx i Queixans, situada a l’obaga de la vall, ofereix una visió de Puigcerdà i dels pobles de la solana molt apreciada per veïns i visitants. A més, es un vial molt utilitzat per aquells que volen evitar les cues que, en moments de més afluència turística, es produeixen als accessos principals d’Alp i Puigcerdà.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA