La Fundació Bosch i Aymerich, amb la col·laboració de l’obra Social la Caixa, ha lliurat aquest dissabte les beques als estudiants d’Alp, Das, Urús i Bagà, els quatre municipis pels quals s’estén el domini esquiable de l’estació de Masella. Enguany, l’acte d’entrega s’ha fet de manera telemàtica i ha comptat amb la participació dels joves guardonats, dels representats de la fundació, de l’estació cerdana i dels ajuntaments, a més del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.
En l’edició d’enguany s’han rebut un total de 49 sol·licituds, (10 més que a la edició anterior) amb una nota mitjana del 7,89 dels expedients concedits (comparada amb un 7,31 de la edició anterior). D’aquests, s’han atorgat 25 beques: a 7 estudiants d’Alp, 5 de Das, 5 d’Urús i 8 de Bagà. Cadascun dels joves seleccionats rebrà un ajut econòmic de 2000 euros.
Els requisits per obtenir-les són estar empadronat en algun d’aquests municipis, acreditar que la família també hi viu, cursar un cicle formatiu de grau mitjà o superior o estudis universitaris. Les beques s’atorguen en base a la nota mitjana de l’expedient acadèmic.
L’objectiu d’aquestes beques és contribuir a la formació dels joves d’aquests municipis que sovint han d’estudiar lluny de les seves comarques, per tal de garantir un futur de bons professionals qualificats al territori.