Manifest conjunt de l’Alt Pirineu i Aran i Ripollès per demanar al Govern que tingui en compte la realitat d'aquest territori vers les restriccions sanitàries que s’estan aplicant per frenar la covid-19. Consells comarcals, alcaldes i alcaldesses han mantingut una reunió aquest dijous per consensuar una posició unitària i formular diverses peticions, com ara que el confinament sigui comarcal, que s’apliquin mesures sectorials específiques pel aquest territori i no en clau metropolitana i que es permeti la mobilitat entre zones frontereres.

Aquest divendres, el conseller d’empresa i coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat el consell comarcal del Pallars Jussà, on el conjunt d’alcaldes i alcaldesses l’han interpel·lat sobre el tema. Tremosa s’ha mostrat partidari del desconfinament per regions sanitàries.

En el manifest conjunt de l’Alt Pirineu i Aran i el Ripollès també es demana que s’habilitin línies de reactivació econòmica específiques pel Pirineu, que s'ha vist greument afectat durant la temporada turística d’hivern. El territori considera que els ajuts previstos fins ara són insuficients i demana més antelació en l'anunci de restriccions. A més, es reclama un increment de recursos sanitaris, socials i de seguretat ciutadana.
Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA C.C ALT URGELL - JOSEP MARIA MULLOL, PRESIDENT C.C. PALLARS JUSSÀ - RAMON TREMOSA, CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT