La secció de Mossos d’Esquadra de Comissions Obreres ha assegurat que durant les vacances de Nadal i Reis “no s’han pogut garantir els serveis mínims al torn de nit de Trànsit” a la Regió Policial Pirineu Occidental, concretament a les comissaries de la Seu d’Urgell, Tremp i Vielha. El sindicat ho atribueix a la manca d’efectius en aquest servei i afirma que “si s’hagués produït algun accident greu, s’hauria d’haver gestionat amb dotacions de Manresa o altres destinacions, amb el risc que això suposa”.
Durant el confinament de Cerdanya i el Ripollès s’ha disposat dels agents en pràctiques, però, tot i així, no s’han pogut cobrir els serveis mínims, segons afirma el sindicat. A més, segons diuen, aquesta manca s’ha vist agreujada per l’aparició d’alguns contagis de COVID-19 entre el cos.

També critiquen que “en lloc de reforçar la plantilla, el Departament d’Interior es disposa a prescindir d’unitats de trànsit”. Això fa que el temps de resposta als accidents s’incrementa molt i creixi també la sensació d’impunitat a aquells conductors que vulguin infringir la normativa, per manca de controls.

En el mateix comunicat, CCOO també s’ha sumat a la denúncia feta la setmana passada pel Síndicat Autònom de Policia (SAP) sobre la manca d’equipament adequat perquè els agents treballin en condicions a l’Alt Pirineu, tenint en compte les temperatures d’aquesta zona.