Com la resta d’escolars, els alumnes de l’escola Jaume I de Llívia han reprès aquest dilluns el curs després de les vacances de Nadal i Reis. Ho han fet estrenant noves instal·lacions. Un total de 65 dels 85 nenes i nens de primària han fet classe per primera vegada al nou edifici educatiu, un dels projectes més esperats al municipi i reivindicat des de l’Ajuntament des de feia 15 anys.

Com hem dit, feia anys que Llívia esperava la construcció d’una nova escola i, finalment, l’ajuntament ha tirat endavant el projecte amb recursos propis. Dels 1,8 milions d’euros invertits fins ara, el Departament d’Educació n’ha aportat 540.000 i la Diputació de Girona 91.000 més. Per tant, el 80% del seu cost l’ha finançat el consistori. Per poder enllestir els treballs de la segona planta, on hi ha quatre aules per als alumnes de 5è i 6è, l’equip de govern ha demanat al departament una nova subvenció.

A la planta baixa del nou edifici hi ha sis aules i a la segona n’hi haurà quatre. A més, en les properes setmanes han de començar les obres de rehabilitació de l’escola antiga, situada just a tocar i connectada amb les noves instal·lacions, on s’adequaran dues aules més. Calculen que totes dues actuacions, la de la segona planta i la de l’escola antiga, tindran un cost d’uns 400.000 euros.
Recordem que fins ara els alumnes d’Educació Primària utilitzaven l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i a un mòdul prefabricat.
Pel que fa a la llar d’infants Els Esquirolets, a partir d’ara podrà acollir nadons des de P0. Actualment compta amb 17 infants, tot i que pot arribar a acollir-ne fins a 36. En aquest sentit, Nova ha explicat que darrerament han notat, tant durant com abans de la pandèmia, que diversos segons residents estan interessats en instal·lar-se a la localitat i que el nou edifici de l’escola és un revulsiu més per fer-ho, a més d’altres aspectes com ara la connexió de fibra òptica.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA