Dilluns és el dia de descans per als comerciants de Puigcerdà, que acostumen a obrir el dissabte i també el diumenge al matí. Aquest dilluns, però, alguns comerços de serveis no essencials han decidit obrir, després d’haver hagut de tancar el cap de setmana degut a les noves restriccions per frenar els casos de covid19. Malgrat no hi havien gaires compradors als carrers, des de l’Associació de Comerç de la vila han explicat que aquest nou horari busca pal·liar una mica les pèrdues econòmiques que representa tancar els dissabtes i diumenge per aquells negocis de moda, complements i altres productes i serveis no essencials, justament a l’inici de les rebaixes de gener.

Així, doncs, el nou horari per als comerciants de productes no essencials és de dilluns a divendres de 10 a 1 i de 4 a 8.
Des de l’associació han alertat de la situació que viu el comerç de Puigcerdà, després de mesos de restriccions i amb una campanya de Nadal nul·la pel tancament perimetral de Cerdanya. A més, creuen que restringir l’horari d’obertura dels comerços no és la solució.

Recordem que aquells establiments considerats essencials, com els d’alimentació, farmàcies, òptiques o perruqueries sí han pogut seguir obrint el cap de setmana.

Parlen al vídeo: MARIA MARTÍNEZ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ COMERÇ PUIGCERDÀ