Les estacions d’esquí cerdanes també han patit directament les conseqüències del tancament perimetral de la comarca durant les festes. A diferència dels darrers anys, amb rècord d’esquiadors, les restriccions de mobilitat han impedit que la majoria de clients habituals poguessin arribar a pistes i només ho han pogut fer els veïns i veïnes de Cerdanya i alguns segons residents que ja es trobaven a la comarca abans del tancament del 23 de desembre. Malgrat les estacions no han donat a conèixer quants forfets s’han venut aquests dies festius, Masella situa les pèrdues en un 85% respecte altres anys.

A tot plegat s’hi suma el confinament municipal que ha començat aquest dijous. Tot i això, les estacions cerdanes continuen obertes sota mínims però amb bones condicions de neu. En el cas de Masella, ha aplicat un ERTO parcial al 40% de la plantilla, ja que li és inviable econòmicament mantenir les instal·lacions en funcionament només per als residents d’Alp, Das i Urús, per on s’estén el domini esquiable.

Masella ja ha avançat que, si la situació es normalitza, restablirà els llocs de treball de manera immediata. També han explicat que emprendran “totes les accions per demanar ajuts a l’administració per tal de garantir la seva viabilitat”.
Per ara, com hem dit, tant Masella com la Molina continuen obertes per als veïns i veïnes dels municipis on hi ha les dues estacions i treballen per mantenir bones condicions de neu per si s’aixequen les restriccions durant la segona meitat de l’hivern.

Parlen al vídeo: MAITE MARTÍ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ MASELLA