Segon dia de confinament perimetral a Cerdanya i continua la sensació d’impotència dels sectors més castigats per les noves restriccions, com són el de la restauració, l’hoteler i del comerç. La impossibilitat de desplaçar-se a Cerdanya si no es té una raó justificada impacta de ple en el conjunt de l’economia de la comarca, basada en gran part en el turisme. I a les portes de Nadal, l’època de més afluència i quan es genera més volum de negoci.

Es calcula que mig miler d’empreses cerdanes es veuen afectades directament per les noves restriccions. Per tot plegat, l’empresariat de Cerdanya se sent ‘decebut’ per la decisió del Govern i considera que s’ha fet un ús ‘expiatori’ de la comarca.

L’agrupació Empresariat Cerdanya s’ha sumat a la demanda d’ajudes pels sectors afectats i alerta que la situació actual pot provocar que hi hagi famílies que no puguin fer front a les seves despeses corrents.

Des de la patronal també han volgut deixat clar que el Pla Director que va elaborar a principis de mes donava solucions a tots els escenaris on s’hi poguessin detectar nous casos de covi-19. És per això que lamenta que finalment no s’hagi volgut fer cas a aquesta proposta, tenint en compte que el document estava encarat a la “mobilitat responsable” de les bombolles de convivència.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAT CERDANYA