L’Ajuntament de Puigcerdà ha reclamat de manera urgent que les mesures de confinament perimetral vagin acompanyades d’un paquet important d’ajuts per reactivar l’economia cerdana. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha demanat a la Generalitat i a l’Estat mecanismes immediats per aquells sectors més castigats, com són el del turisme, la restauració i l’hoteler.

Piñeira ha recordat que “el gruix dels tributs vinculats a l’activitat econòmica van a parar a la Generalitat i a l’Estat”. El batlle ha afegit que l’ajuntament va activar fa unes setmanes una línia extraordinària d’ajuts de 400.000 euros per aquells establiments del municipi més afectats per les restriccions.

Des del consistori han lamentat que el departament d’Educació no autoritzés el tancament dels centres educatius quan es va detectar un increment de casos de transmissió comunitària del covid-19.

Des de l’ajuntament també han volgut mostrar “solidaritat envers tots els treballadors i empreses de la comarca, així com amb la ciutadania en general” i han demanat, més que mai, prudència i responsabilitat individual.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA ALCALDE DE PUIGCERDÀ