Des d’aquesta mitjanit, Cerdanya i el Ripollès estan confinades perimetralment. El Govern català ha ordenat el tancament d’aquestes comarques per la preocupant evolució que ha tingut la pandèmia en els últims dies. Queda restringida, doncs, l’entrada i sortida a Cerdanya, excepte per aquells desplaçaments degudament justificats. Tampoc es permet la mobilitat a la comarca per accedir a les segones residències ni per fer una estada en hotels.

Des de primera hora del matí, els Mossos d’Esquadra controlen els accessos i demanen als conductors el motiu del desplaçament. Aquells que no han pogut justificar-ho, se’ls feia girar. S’han muntat diversos dispositius: a la boca nord del túnel del Cadí, a la N260 a l’alçada de Martinet o aquest, a la rotonda l’accés a Puigcerdà. En moment puntuals, aquest controls han generat cues de vehicles.

A més del confinament perimetral de la comarca, el Govern ha anunciat més mesures específiques per Cerdanya, com ara el tancament de la restauració, dels equipaments culturals (excepte biblioteques i museus) i dels equipaments esportius. També queden afectades les celebracions: els dies festius no es permetran les trobades de fins a 10 persones de dues bombolles de convivència i hauran de ser de sis persones respectant el límit de dues bombolles com a màxim. En canvi, mantindran les excepcions del toc de queda per Nadal, Cap d’Any i Reis com a la resta del país. Les mesures seran vigents fins al 6 de gener.