Llívia demana a la Generalitat que doni el mateix tracte a Cerdanya que a l’Alt Urgell amb Andorra en matèria de mobilitat. El seu alcalde, Elies Nova, ha fet pública una carta dirigida al vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès on exposa les raons per les quals fa aquesta petició. Recordem que des d’aquest dilluns, el govern català considera l’Alt Urgell i Andorra una mateixa unitat en matèria de mobilitat i per tant els veïns d’una banda i l’altra s’hi poden moure lliurement. Nova ha remarcat els vincles econòmics i socials que uneixen aquest territori.

El batlle llivienc lamenta que no s’hagi tingut en compte la realitat de Cerdanya i afegeix que això ha creat malestar entre els veïns i veïnes, especialment de Llívia, on aquesta situació és més accentuada per ser un enclavament envoltat de l’estat francès. Per tot plegat, demana a la Generalitat que “reflexioni i prengui les mesures oportunes”.

Nova ha explicat que de moment la resposta que ha rebut per part d’Aragonès ha estat que estudiaran la petició.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA