Primer dia que entra en vigor el confinament comarcal de dilluns a diumenge, i també amb la novetat que el Principat d’Andorra s’integra a l’Alt Urgell. Una jornada que han aprofitat els residents dels dos territoris per travessar la frontera.

La notícia ha estat ben rebuda entre la ciutadania, tot i que amb prudència davant el risc d’incrementar la mobilitat amb les xifres de contagiats que no són bones.

Els desplaçaments s’han d’acreditar. El certificat autoresponsable de desplaçament d’entrada i sortida de Catalunya inclou el motiu dels desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra per als residents en aquests dos territoris.
D’aquesta manera, es recupera la mobilitat transfronterera, gairebé dos mesos després que la Generalitat decretés el confinament perimetral de Catalunya. En la primera onada de la pandèmia, la mobilitat ja va quedar alterada. La frontera va estar tancada del 17 de març i al 12 de juny.
Tot i les excepcions per desplaçar-se, les autoritats recomanen reduir al màxim la mobilitat durant aquestes festes de Nadal per frenar els contagis de la Covid.

Parlen al vídeo: JORDI RIERADEVALL