Per poder mantenir la tradicional cursa de San Silvestre, que a Puigcerdà es celebra els últims dies de desembre, l’ajuntament ha reformulat la prova per minimitzar el risc de contagis de la covid-19. La vuitena edició de la cursa, de cinc quilòmetres, es podrà realitzar del 26 de desembre al 6 de gener i els participants correran sota la seva responsabilitat, respectant en tot moment les normes dictades per PROCICAT, així com les normes de mobilitat i circulació. Cada inscrit haurà de descarregar-se una aplicació per controlar el seu temps a través d’un localitzador.

La sortida i l’arribada es situarà a la plaça Santa Maria i el recorregut serà circular, passant per la zona de l’estany i fins a Rigolisa.

Als guanyadors de cada categoria se’ls entregarà un val valorat en 75 euros i també es realitzarà un sorteig de vals de regal de 30 euros entre tots els inscrits que finalitzin el recorregut i comparteixin una fotografia a les xarxes socials. Els vals s’hauran de gastar en els comerços de Puigcerdà que tinguin material esportiu.

Com cada any, la cursa té un caràcter solidari. Aquesta vegada el el 50% de cada inscripció es destinarà a la Fundació Tallers de la Cerdanya.

Les inscripcions s’han obert aquest dimecres i cadascuna té un cost de 4 euros. Per accentuar el caràcter festiu de l’esdeveniment, des del consistori animen als participants a recollir el barret de Pare Noel a l’oficina de turisme els dies previs a la prova.

L’any passat la prova va comptar amb uns 400 participants de totes les edats. Enguany no hi haurà les categories infantils amb recorreguts més curts, tot i que els nens i nenes hi podran participar, corrent o passejant, acompanyats dels seus familiars.

Així, doncs, Puigcerdà fa una St Silvestre virtual, com també hi haurà a la Seu d’Urgell. En canvi, altres ajuntaments com el de Bolvir mantenen la cursa en el seu format tradicional.

Parlen al vídeo: XEVI SALVADOR, TÈCNIC ESPORTS AJUNTAMENT PUIGCERDÀ