El Museu de Camins, ubicat a la Vall de Siarb, al Pallars Sobirà, ha guanyat el premi Lluís Carulla a la millor idea transformadora. Es tracta d’un projecte de la Gemma Cots i el Marc Cortina de l’Associació Balmes Blancs i l’Associació País de Terra Roia que recupera els camins tradicionals de la vall a través de la memòria oral dels seus habitants transformant espais de pas ara en desús en un museu a cel obert de la història del territori. El Museu de Camins ofereix visites guiades, rutes teatralitzades, activitats juvenils, camps de treball a esplais, caus i voluntaris internacionals, formacions i estades de coneixement, entre altres.
Els premis Lluís Carulla se celebren cada 2 anys amb la idea de promoure projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana.
Els impulsors del Museu de Camins estan convençuts que l’ajuda del premi els servirà per donar un impuls al projecte que va néixer l’any 2016 amb un primer camp de treball de recuperació de camins.