El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que va detectar manca d’informació tan per la gestió interna com amb els familiars, deficiències en la sectorització de residents i mal ús dels equips de protecció a la residència Sant Hospital Fundació Fiella de Tremp des de l’inici del brot de Covid-19 al centre.

Salut però no va intervenir el centre fins 9 dies després de la detecció del brot, fins el 28 de novembre. Tot i que remarca que des del dia 20, quan es coneix el primer positiu al centre, hi havia professionals del departament donant directrius per intentar redreçar la situació.
Farreny ha confirmat també que es facilitarà tota la informació que la fiscalia requereixi. Volen que s’aclareixin els fets i hi ha diverses vies. Precisament el dia 30 de novembre el departament de Treball, Afers socials i Famílies va obrir un expedient sancionador al centre residencial amb els informes que s’havien redactat els dies 25, 27 i 28 de novembre per analitzar les mancances.
Des de l’Hospital Comarcal del Pallars s’ha explicat que la situació millora.

També que les ratios de personal ara són les adequades i hi ha comunicació fluida amb els familiars. Dels residents positius, una quarantena tenen bona evolució, i que n’hi ha 4 de greus ingressats a l’hospital però que evolucionen. A més, una cinquantena són asimptomàtics. Des de l’inici de la pandèmia al centre residencial hi ha hagut 42 defuncions de residents.

Parlen al vídeo: DIVINA FARRENY, GERENT DE LES REGION SANITÀRIES DE LLEIDA I DE L’ALT PIRINEU I ARAN – EDUARD SANJURJO, DIRECTOR ASSISTENCIAL HCP