L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell s’oposa a la instal·lació de la caldera de biomassa a l’interior del pati escolar que preveu ubicar-hi l’ajuntament alt urgellenc.

La direcció del centre també rebutja la ubicació de la caldera a la zona escolar, i defensa el pati, com un espai d’aprenentatge exterior.

També han engegat una recollida de firmes que presentaran al consistori. Aquest dijous ja han signat unes tres-centes persones.
Inicialment, la nova central tèrmica de producció de calor per biomassa estava previst instal•lar-la a l’exterior de l’edifici cultural de Les Monges. Però les obres iniciades al juny, van posar al descobert un jaciment medieval. Davant la magnitud de la troballa, l’Ajuntament va aturar les obres i va decidir traslladar la ubicació de la caldera al pati de l’Escola Pau Claris. Ara, amb l’oposició de les famílies i la direcció de l’escola, l’Ajuntament estudia altres emplaçaments per instal·lar-hi la caldera segons fonts de l’equip de govern consultades per aquest mitjà.
Aquesta nova caldera de biomassa abastirà dos edificis públics: l’escola Pau Claris i l’edifici cultural de Les Monges, i substituirà les calderes de gasoil. Una actuació que ha de comptar un important estalvi energètic i econòmic.

Parlen al vídeo: DAVID DOMINGO, REPRESENTANT DE L’AMPA DE L’ESCOLA PAU CLARIS – ESTHER COMA, DIRECTORA ESCOLA PAU CLARIS LA SEU D’URGELL