La taxa de reproducció de la Covid a l’Alt Urgell ha augmentat aquest inici de setmana. Aquest dimecres s’ha situat a 1,12. Des del dia 16 de novembre, la xifra no superava l’1, el límit recomanat. També ha incrementat el risc de rebrot, ha pujat 29 punts respecte dimarts, i és de 328.
El canvi de tendència es produeix just tornant del pont de la puríssima, on la mobilitat s’ha accentuat. Aquest augment de la mobilitat també es produirà per les festes nadalenques, pel que cal insistir en les mesures de seguretat per evitar nous contagis.

Aquest dimecres a Organyà i a Coll de Nargó es duen a terme cribratges poblacionals. La setmana passada ja van començar a l’Alt Urgell i es van fer unes 1.900 proves als municipis de La Seu d’Urgell i Oliana. El percentatge de positius detectat ha estat molt baix: a la capial alt urgellenca només s’ha diagnosticat un 0,58%, és a dir, 5 casos d’entre prop de 900 proves, i a Oliana, tan sols se n’ha notificat un.
Pel que fa als casos actius de coronavirus, aquest dimecres hi ha detectats cinquanta-dos positius a l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu d’Urgell. 10 positius es troben ingressats al Sant Hospital i 42 aïllats a domicili. A més, hi ha 93 contactes directes no positius que segueixen confinats.
Les xifres registrades aquest dimecres mostren una clara millora respecte ara fa un mes, quan hi havia un centenar de positius i més de 300 contactes confinats.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL