El Bisbat d’Urgell i la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell han signat la pròrroga del conveni de cessió d’ús a títol gratuït de la tercera planta del Seminari Diocesà d’Urgell fins al juny del 2021.
El 22 de juliol van signar un primer document amb el qual el Bisbat cedia l’espai fins al final d’aquest any 2020. Amb la pròrroga, firmada aquest desembre, s’amplia sis mesos el termini.
La finalitat és destinar un espai del seminari a allotjar usuaris de la residència assistida i de la unitat sociosanitària del Sant Hospital.
Els padrins i padrines van ser traslladats de l’hospital al seminari durant el mes de març, com a mesura de prevenció de la Covid-19. Amb un doble objectiu: minimitzar el risc de contagi, i ampliar els espais del centre hospitalari per poder atendre els possibles malalts de coronavirus.
El president de la Fundació Sant Hospital i alcalde de la capital alt urgellenca, Jordi Fàbrega, ha agraït a través de twitter la col•laboració que ha qualificat de generosa per part del Bisbat. Fàbrega, també ha donat les gràcies a la ciutadania. “A tothom que sense fer soroll, treballa per fer front a la pandèmia”, ha afirmat.