L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell demana l’exempció de la tributació municipal i comarcal. Entre les peticions hi ha: la bonificació del 75% per l’exercici 2021 de l’impost municipal sobre béns immobles. A més, que l’exempció de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires aplicada aquest 2020 per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell s’allargui a l’any que ve.
També demanen suspendre per al 2021 la taxa per reserva d’estacionament prohibit a titulars d’establiments hotelers i d’activitats recreatives musicals i de restauració.
Pel que fa al servei d’aigua, volen que se’ls apliqui el mínim de facturació de sis m³ per tot l’any 2021. I, també insten a la Mancomunitat d’Escombraries suspendre l’aplicació de la taxa de recollida de la brossa pel primer semestre del 2021.

L’associació ha reclamat el suport de l’administració local davant la davallada de la facturació per la covid, i ha presentat instàncies al Consell Comarcal, al consistori de la Seu i a la Mancomunitat d’Escombraries.

Una vegada assolit això, consideren que cal prioritzar els ajuts, i posteriorment trobar fórmules de promoció i adaptació de l’oferta a la demanda actual.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL SÁNCHEZ, PRESIDENT ASSOCIACIÓ HOSTALERIA ALT URGELL