La Seu d’Urgell ha de liderar l’espai de cooperació transfronterera del Pirineu. Així ho ha assegurat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, en la seva visita aquest divendres al matí a la capital alt urgellenca.

Catalunya, Aragó, Navarra, Euskadi, el principat d’Andorra i les regions franceses de Nova Aquitània i Occitània conformen la Comunitat de treball dels Pirineus, i per dinamitzar el territori pirinenc, esperen rebre part dels Fons Europeu de Reconstrucció de la Unió Europea.

En la seva visita, el conseller també ha fet referència a la coordinació entre Catalunya i Andorra per fer front a la pandèmia de la Covid. Les relacions econòmiques i socials entre aquests dos territoris es preveu que es normalitzarà a partir del 21 de desembre, quan s’aixequi el confinament perimetral de Catalunya sempre que la situació sanitària sigui favorable.

Parlen al vídeo: BERNAT SOLÉ, CONSELLER D’ACCIÓ EXTERIOR I RELACIONS INSTITUCIONALS – JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL