L’inici del primer tram de la desescalada s’ha començat a notar a Cerdanya. Alguns establiments de restauració i els equipaments culturals i esportius han reobert les seves portes, després de l’aturada per frenar contagis de covid-19. A Puigcerdà, les cafeteries, bars i restaurants que habitualment obren el dilluns han tornat a atendre clients, tant a les terrasses com a l’interior dels locals. S’ha vist força gent des de primera hora del matí, amb ganes de tornar poc a poc a la normalitat.

Com hem dit, dilluns és un dia a mig gas a la capital cerdana, ja que els comerços i alguns establiments de restauració estan habitualment tancats. És el cas d’aquest restaurant, que no obrirà fins dimecres. Tot i això, aquest matí hi havia feina de neteja i preparació per a l’esperada reobertura.

El sector coincideix en què ara mateix és una incògnita saber com anirà la campanya d’hivern. Fins a les portes de Nadal, les restriccions de mobilitat limitaran la clientela als residents a la comarca, tot i que confien en que després la situació millori.

En aquest primer tram de la desescalada, la restauració podrà obrir de 6 del matí a dos quarts de deu de la nit. A les terrasses es podran acollir el 100% dels clients, mentre que l’interior l’aforament es limita al 30%. La recollida de menjar per emportar es pot fer fins les deu de la nit i l’entrega a domicili fins les onze.

Pel que fa altres equipaments, com la biblioteca, l’escola de música Issi Fabra, o el Taller d’arts o el poliesportiu han retornat aquest dilluns a la normalitat, amb aforament limitat i amb les mesures de prevenció habituals.

Parlen al vídeo: MARTA GARCIA, PROPIETÀRIA CAFETERIA NORDEST – XAVI COMPTE, PROPIETARI RESTAURANT TAPA NYAM