Ger hagués celebrat aquest diumenge l’edició número 30 de la Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya, una cita gastronòmica que aplega uns 500 comensals. La situació sanitària, però, ha obligat a ajornar-la i enguany els restauradors i les mestresses de casa no han pogut sorprendre els assistents amb les seves elaboracions, totes amb el nap com a protagonista.

Per mantenir d’alguna manera la mostra i ajudar a suportar millor aquesta situació, l’ajuntament de Ger ha obsequiat els veïns i veïnes amb una carmanyola de tiró amb naps. Les mestresses de casa han estat les encarregades de fer el repartiment a totes les cases del municipi.

Uns dies abans, restauradors de l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya preparaven les 500 racions d’aquest plat típic, on el més important són els productes de qualitat i el xup-xup.

Tant Cuina Pirinenca, com des de l’ajuntament de Ger i les mestresses de casa confien en poder organitzar la tardor vinent la Mostra de Cuina Popular.

Recordem que es tracta d’una de les cites més concorregudes de la comarca. Els restauradors preparen diversos plats, com xai, mandonguilles, pollastre o bacallà, mentre que la trentena de mestresses, de totes les edats i també algun noi, elaboren embotits, guisats o dolços, tot amb naps.

Parlen al vídeo: DOMINGO CASTELLS, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA