Detectat un brot de coronavirus al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. S’han confirmat 20 positius dels quals 10 són pacients. A més, s’han contagiat 9 membres del personal sanitari i una persona en pràctiques. Val a dir que encara no s’han obtingut tots els resultats de les proves del cribratge que s’ha fet a tot el centre hospitalari.
Quatre dels pacients positius per covid han resultat ser asimptomàtics i se’ls ha derivat al seu domicili. Els altres sis pacients es troben estables i segueixen ingressats a l’hospital. Per la seva banda, els professionals i la persona en pràctiques són asimptomàtics.
Davant d’aquest brot s’han prohibit les visites als malalts afectats o aïllats i s’ha anul•lat tota aquella activitat programada durant els 10 dies vinents, a l’espera de l’evolució de la situació excepte tractaments quimioteràpics, obstetrícia i urgències. D’aquesta manera queden anul•lades les consultes externes i cirurgies programades fins a nou avís.
També s’ha decidit augmentar la sectorització dels pacients dins el mateix centre. A la primera planta, es troben els pacients covid positius i/o aïllats. A la segona, si ubiquen tots els pacients no Covid, l’Àrea Maternoinfantil i l’Hospital de Dia. I, a la tercera planta s’han traslladat els pacients de la Unitat Sociosanitària ingressats al centre.
El gerent de la Fundació Sant Hospital Francesc Guerra, ha assegurat a Ara Pirineus que tot i aquestes xifres la situació està “controlada”.
Aquest dijous hi ha a l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu d’Urgell una quarantena de positius aïllats a domicili i gairebé 300 contactes estrets confinats.
L’índex de risc de rebrot a la capital alt urgellenca s’ha reduït en les darreres hores en 24 punts i aquest dimecres és de 535. També ha disminuït lleugerament la taxa de reproducció de la malaltia a l’Alt Urgell. Ha passat de 1.23 a 1.17.