A diferència del primer cribratge massiu que es va dur a terme a Puigcerdà a mitjans de setembre i que va arribar al 5,1% de positius de covid-19, el segon gran cribratge dels dies 1 i 2 d’octubre el percentatge de PCR positives ha estat del voltant de l’1%. Concretament, a principis d’aquest mes 659 persones es van fer el test al Casal d’Avis St Domènec, dels quals 7 han resultat positius.

Aquest segon cribratge s’adreçava a pares i mares d’alumnes de l’INS Pere Borrell i de l’escola Vedruna, monitors d’activitats esportives i extraescolars, del servei de menjador i del servei d’acollida dels centres educatius. També als treballadors de la residència sociosanitària de Puigcerdà, que es sotmeten a aquests tipus de proves periòdicament.

Recordem que al primer cribratge hi van participat 1300 persones: veïns i veïnes de 18 a 40 anys, personal docent, treballadors del sector de l’hostaleria i comerciants.

Segons dades de l’Hospital de Cerdanya, en aquest centre sanitari avui hi ha 1 pacient ingressat amb COVID-19 i 2 possibles casos ingressats pendents de diagnòstic.

Des de l’inici de la pandèmia, a la comarca s’han detectats 469 casos.