La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dimecres al vespre la presentació del llibre ‘Les rondalles del Peirot’. L’obra és un recull de llegendes de les muntanyes del port del Cantó, una zona de pas de les conques del Segre i de la Noguera Pallaresa.

Aquesta és la primera obra publicada de Gerard Canals, tot i haver escrit obres de narrativa i de poesia. El relats recollits entre nuclis urgellencs i pallaresos s’han readaptat literàriament en forma de contes breus.

La tradició oral ha estat un element indispensable per redactar el llibre, que és el primer que s’ha escrit mai sobre l’imaginari col•lectiu d’aquestes terres.

Aquest treball literari és una manera d’evitar que les llegendes caiguin en l’oblit.

Parlen al vídeo: GERARD CANALS, AUTOR Les rondalles del Peirot