Aquest dimecres ha començat el cribratge a la capital alt urgellenca per detectar casos asimptomàtics de covid-19. La primera jornada de tests massius s’ha centrat al personal de bars i restaurants.

Les proves PCR s’han iniciat a les deu del matí, i amb cues a l’entrada tot respectant la distància física.

La cap de sala d’un restaurant de la Seu d’Urgell ha explicat en què consisteix la prova.

El cribratge continua aquest dijous a la població entre 16 i 35 anys i divendres als urgellencs i urgellenques entre els 36 i els 50 anys.
Pel que fa al nombre de casos positius de coronavirus hi ha 82 casos actius de COVID-19 a L’Àrea Bàsica de Salut de la Seu d’Urgell 77 dels quals es troben confinats al seu domicili i 5 ingressats al Sant Hospital. En les últimes 24 hores, s’han detectat nous casos més i dues hospitalitzacions. L’índex de risc de rebrot a la Seu d’Urgell ha pujat de 729 a 793, tot i que a l’Alt Urgell la taxa de reproducció del virus als set dies segueix una tendència a la baixa ha passat d’1,76 a 1,60.

Parlen al vídeo: CARLOS BOMBÍN, TREBALLADOR DEL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ – MARTA BARÓ, CAP DE SALA D’UN RESTAURANT DE LA SEU D’URGELL