La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu ha emès l’informe sobre la modificació de planejament que impulsa l’Ajuntament de Puigcerdà per permetre la construcció d’un centre comercial al sector del camí de la Pedragosa. L’operació suposa reduir el nombre d’habitatges previstos en aquest sector per permetre-hi la construcció d’una superfície comercial.L’àmbit d’actuació se situa al sud del nucli urbà, entre la carretera N-152 i el camí de la Pedragosa, i ocupa la part central d’aquest espai on es preveu, també, la construcció de la nova escola Llums del Nord.
En el planejament local, a més de possibles usos comercials, es preveia la construcció d’habitatges, en concret 112 pisos. L’ajuntament proposa substituir-los per la nova superfície comercial. La comissió, que ha donat el vistiplau per aquest canvi, considera que «Puigcerdà té un excés de sostre residencial que difícilment s’esgotarà els propers anys» i, que, a més a més, «el sòl destinat a habitatge habitual no té demanda a curt termini ni s’espera que la tingui a llarg termini». També ha valorat a creació de nous llocs de treball.
El Ple municipal va aprovar inicialment el passat 4 de març una modificació del Pla parcial del sector del camí de la Pedragosa per destinar part de la superfície residencial a centre comercial, amb una superfície de venda de 1.995 m2, i aquesta proposta és la que ha prosperat.
Fonts d’Urbanisme han destacat que amb la modificació de planejament es redueix l’impacte paisatgístic, ja que els habitatges previstos inicialment tenien una alçada de tres plantes, mentre que el centre comercial es limitarà a planta baixa més un pis, a banda del soterrani. També es guanya espai per a una zona verda pública que separarà el centre comercial de la nova escola.