El conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí reobre portes aquesta propera setmana. Concretament el dijous 4 de juny i ho fa de forma esglaonada començant per Sant Climent de Taüll. La idea és verificar durant 4 dies que les mesures de seguretat implementades funcionen en aquest temple i després anar reobrint la resta, així com el Centre del romànic d’Erill la Vall. Es busca la màxima seguretat tant pels visitants com pels treballadors i d’aquesta manera es pot millorar les mesures implementades.
Les esglésies compten amb un pla de seguretat on es contempla la venda només online de les entrades, la reducció de l’aforament a un terç de la seva capacitat, l’increment de neteja i el tancament de l’accés als campanars. I pel que fa als visitants, han de dur mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, mantenir la distància de 2 metres de seguretat i no es poden tocar els béns mobles i els elements museogràfics de les esglésies.
I el conjunt romànic ha decidit que del 4 al 21 de juny l’entrada als temples serà gratuïta.