La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell ha adquirit un miler de bates impermeables per a la Fundació Sant Hospital. El material és d’ús sanitari, per a atendre els malalts afectats per la COVID-19.
El valor de la donació és de 7.000 euros. Les bates han estat adquirides a l’empresa Pensilània Tèxtil SL de Solsona, per un preu de 7 € la unitat.
Aquest dilluns s’ha fet una primera entrega de 120 bates. En els pròxims dies es lliurarà la resta del material.
La germandat de sant Sebastià col·labora amb l’Ajuntament de la ciutat i la Fundació Sant Hospital per fer front a la pandèmia, a través de suport logístic i econòmic. Fonts de l’entitat han explicat que en circumstàncies difícils, la solidaritat i l’ajuda mútua són un element clau per tirar endavant.

Ja fa més d’un segle i mig que es fa fundar la Germandat. Un grup d’urgellencs es van unir per fer front a l’epidèmia de còlera que s’estenia arreu del país. En un context similar al de llavors, ara però, davant d’una pandèmia, l’entitat continua contribuint en la societat alt urgellenca.
I, en la situació crisis sanitària, també hi ha aportacions particulars, un veí de Castellciutat ha donat 500 mascaretes quirúrgiques pel personal de l’hospital de La Seu.

Parlen al vídeo: CLIMENT MIRÓ, GERMÀ MAJOR