Cerdanya i la Val d’Aran són les dues comarques de l’Alt Pirineu i Aran on s’ha detectat una major recuperació del sector immobiliari. Segons les previsions de tancament de 2019 elaborades per Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i analitzades per CaixaBank, a tot l’àmbit pirinenc s’ha iniciat la construcció de 309 habitatges, mentre que se n’haurien acabat un total de 156.

Així, doncs, al 2019 a Cerdanya es van iniciar la construcció de 132 habitatges i se’n van acabar 84. Pel que fa a l’Alt Urgell, es van registrar 40 habitatges iniciats i 9 acabats, el Pallars Sobirà, 8 habitatges iniciats i 5 acabats, el Pallars Jussà registraria 7 habitatges iniciats i 12 acabats, i l’Alta Ribagorça, amb 3 habitatges iniciats i 21 acabats.

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han donat a conèixer aquestes dades a Puigcerdà, amb l’objectiu de transmetre als promotors de la zona el moment actual que viu el sector immobiliari.

A nivell global, a Catalunya s’haurien iniciat 13.855 habitatges el 2019, amb una desacceleració del 5% respecte 2018, directament relacionada amb la disminució de la producció a la província de Barcelona. Les mateixes previsions indiquen que s’haurien acabat 8.339 habitatges, amb un increment interanual de prop de l’11%.

Parlen al vídeo: MARC TORRENT, DIRECTOR GNAL. APCE – VÍCTOR MARTÍNEZ, RESPONSABLE NEGOCI IMMOBILARI CAIXABANK