La Vall de Boí veu amb molt bons ulls i s’ha bolcat de ple en el projecte de recuperació de la ruta ramadera que uneix Taüll amb Linyola, la Cabanera.

El projecte, impulsat per l’ajuntament de Linyola, preveu recuperar aquest patrimoni ramader que al mateix temps pot ajudar a donar a conèixer i dinamitzar els territoris per on passa.
La Vall de Boí és molt coneguda en l’àmbit turístic per la seva riquesa paisatgística i natural i el patrimoni cultural, però també reivindiquen la seva tradició ramadera, motor econòmic a la vall des de temps immemorials.

Es tracta d’un projecte que connecta el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l’estany d’Ivars i Vila-sana. Són 140 kilòmetres que transcorren per 5 comarques i 23 municipis. Actualment s’està estudiant com dur a terme el projecte i les actuacions que s’han de fer en els diferents trams.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ