L’Ajuntament de Tremp i Josep Maria Figuera, descendent del poble de Gurp, han signat un contracte de cessió en comodat de diversa documentació referent a la família que el Josep Maria guardava a casa d’entre els segle XVIII i XX. Ara aquesta documentació es troba dipositada i arxivada a l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà però el propietari se n’ha endut una còpia a casa totalment indexada.

Ara aquesta documentació, que ha estat digitalitzada, forma part dels fons que l’arxiu té dipositats i els quals són accessibles per estudiosos. Un gra de sorra més per conèixer la vida a la comarca i els seus pobles en temps passats.

Tant des de l’Ajuntament com des de l’arxiu s’anima a tothom que porti documentació a l’arxiu. Es poden dipositar els originals a l’arxiu en forma de donació o de cessió, però també es poden cedir per digitalitzar-los i endur-se els originals a casa.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA FIGUERA, PROPIETARI DOCUMENTACIÓ – MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP